Her er en modernisert utgave av Sensible World of Soccer

SWOS 2020 er klassiske Sensible World of Soccer med oppdaterte lag, mulighet for Amiga-fysikk og støtte for brede skjermer.

Sensible World of Soccer er mitt favorittfotballspill gjennom tidene, selv om jeg må innrømme å ha brukt en god del timer på diverse halvnye FIFA-spill også. Nå har en gjeng fans av spillet lansert SWOS 2020, som er en ny versjon av spillet med mange kule nyheter.

Ikke si noe til FIFA.
Ikke si noe til FIFA.

Massevis av nyheter

Først og fremst: For å spille PC-versjonen av SWOS 2020 trenger du en eksisterende kopi av spillet – det selges blant annet på GOG, men hvis du har en gammel installasjon fungerer det og. Under installasjonen kan du også velge kommentatorspor.

Selve spillet er Sensible World of Soccer slik du husker det fra nittitallet. Du velger om du vil bruke fysikken fra Amiga-versjonen eller den fra PC-versjonen, og du kan også gjøre en rekke andre innstillinger slik som å vise kampene i skikkelig bredskjermformat. Spillerdatabasen er oppdatert, med dagens landslag og klubblag.

Det tar seg fint ut i bred oppløsning.
Det tar seg fint ut i bred oppløsning.

Det virker også som utviklerne har gjort en bråte med andre ting bak kulissene, for å fikse problemer og generelt gjøre spillet til en bedre opplevelse. For eksempel har det full støtte for moderne USB-kontrollere, og du kan lagre opptak av hele kamper. Spillet fungerer på Windows 7, 8 og 10.

Skaperne har forøvrig også laget en Amiga-utgave av spillet, så om du holder deg til den plattformen kan du fortsatt ha det moro med nye lag (her mister du riktignok muligheten for kommentatorer, bredskjerm og slikt). Amiga-versjonen er ikke avhengig av noen eksisterende installasjon.

Du finner SWOS 2020 på Sensiblesoccer.de, og spillet er gratis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.