Neste Torchlight dropper «free to play»-modellen

Torchlight III skal også kunne spilles «offline».

Actionrollespillene i Torchlight-serien har lenge levert et lettbeint alternativ til Diablo og Path of Exile, og personlig husker jeg tilbake på mange trivelige timer med seriens første spill (selv om jeg kanskje ikke ble like fengslet som mange andre).

Fra «f2p» til «premium-spill»

Ikke like mørkt som sin kommende konkurrent.
Ikke like mørkt som sin kommende konkurrent.

For en tid tilbake annonserte utgiver Perfect World Entertainment Torchlight Frontiers som seriens neste spill, men nå har planene endret seg. Torchlight Frontiers har blitt omdøpt til Torchlight III og posisjoneres som en mer tradisjonell oppfølger, og i motsetning til hva som var tiltenkt for Frontiers, blir Torchlight III et tradisjonelt spill og ikke en MMO-inspirert «free to play»-utgivelse.

Diablo-veteran Max Schaefer, som i disse dager er sjef for utviklerstudioet Echtra Games, forteller at de etter tilbakemeldinger fra testerne valgte å ta spillet tilbake til røttene og modellere det etter de to første spillene. Spillet vil heller ikke ha noen butikk der man kan kjøpe spillting for ekte penger, i motsetning til Torchlight Frontiers.

Vi loves også at spillet skal kunne spilles uten at man er koblet opp mot nettet, skjønt flerspiller støttes også, og det virker som man får tilgang på flere funksjoner og spillelementer (slik som en oppgraderbar festning) om man spiller på nettet. Uansett er det fint å få valget.

Da Torchlight III nå er det som på utgiverspråket kalles en «premium-tittel», har også distribusjonsplanene blitt endret. Spillet har nå hoppet over til Steam, der det etter planen skal lanseres i full utgave til sommeren. Du kan finne ut mer om endringene (og spillet forøvrig) på det offisielle nettstedet, og ta en titt på denne traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.