THQ Nordic går videre med Gothic-nyversjon

Spillerne var positive til prosjektet.

Den tyske kultklassikeren Gothic får nyversjon. At dette kom til å skje har ligget i kortene en stund, ettersom spillutgiveren THQ Nordic lanserte en spillbar teaser for en slik nyversjon på Steam for en tid tilbake, men nå er det altså bestemt. Blant annet har over 43 000 spillere svart på en spørreundersøkelse der 94,8 prosent sa de ønsket en nyversjon velkommen.

Kommer ikke i år

Faunaen får unngjelde i Gothic.
Faunaen får unngjelde i Gothic.

Nå kommer THQ Nordic til å gjøre ferdig etableringen av et studio i Barcelona, der nyversjonen skal utvikles. De har ikke noe lanseringsvindu å vise til enda, men understreker at spillet ikke slippes i år. Originalutvikleren Piranha Bytes har heller ikke noe med prosjektet å gjøre, skjønt de er også en del av THQ Nordic og vil sikkert bli spurt om råd underveis.

Nyversjonen skal slippes på både PC og den neste generasjonen med konsoller. THQ Nordic sier den skal være så trofast mot originalen som mulig, men vil modernisere enkelte spillelementer og tilsynelatende også justere handlingen litt.

Utgiveren skal også analysere spillernes tilbakemeldinger for å se hva som fungerer godt i teaseren, og hva som bør endres. De trekker blant annet frem grafikkstilen, der spillerne tilsynelatende ønsker noe litt mørkere og mindre fargerikt enn det teaseren leverte. Basert på svarene i spørreundersøkelsen ser det også ut som de bør gjøre noe med kontrollene.

Teaseren er fortsatt tilgjengelig gratis på Steam, men du må ha minst ett spill utviklet av Piranha Bytes på kontoen din for å få tilgang. Gothic ble opprinnelig sluppet i 2001, og er et tredjepersons fantasy-rollespill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.