GOG har gitt ut flere polske retrospill

Spillbutikken har fått KnightShift, Polanie, Kajko i Kokosz og Leo the Lion’s Puzzles.

GOG la nylig ut en liten håndfull eldre spillutgivelser fra Polen. Et par av dem er engelskspråklige, mens et par kun er tilgjengelige på polsk. Vi starter med det nyeste.

KnightShift er en kombinasjon av sanntidsstrategispill og rollespill, som opprinnelig kom ut i 2003. Spillet finner sted i tredimensjonale omgivelser, og lar deg både utforske grotter og fangehull på jakt etter skatter og magiske våpen, og lede hærer og bygge baser som i strategispill. Jeg anmeldte faktisk dette spillet for Gamer.no i 2004, og var egentlig ikke så begeistret.

KnightShift.
KnightShift.

Om du kjøper KnightShift før juli, får du med forgjengeren, Polanie, på kjøpet. Det er et mer tradisjonelt sanntidsstrategispill i nittitallstil, og ble en stor suksess i Polen. Dessverre er det ikke tilgjengelig på engelsk, men det kan vel samtidig ikke være så helt umulig å få kontroll over med litt internetthjelp.

Neste spill ut er Leo the Lion’s Puzzles fra 1998, som er en hjernetrimmer der målet er å hjelpe løven Leo gjennom mengder av todimensjonale miljøer. Du må finne og bruke ulike hjelpemidler, og GOG skriver selv at spillet var inspirert av The Incredible Machine. Dette spillet er tilgjengelig på engelsk.

Sist har vi Kajko i Kokosz fra 1994, og som navnet gir et hint om er dette kun ute på polsk. Det ser heller ikke så enkelt ut å forstå seg på for de som ikke skjønner språket, siden det er et historiedrevet pek-og-klikk-eventyr. Den kule grafikkstilen skyldes at spillet er basert på en tegneserie, og skal jeg dømme etter kommentarene på GOG virker det som dette er en favoritt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.