En håndfull eldre spill har returnert til GOG

Etter å tidligere ha blitt trukket fra nettbutikken. Utvalget inkluderer Uprising og oppfølgeren Lead and Destroy.

Ziggurat Interactive har vært i nyhetene en del i det siste, i alle fall på dette nettstedet, fordi utgiveren har sikret seg rettighetene til en god del eldre spill for å relansere disse. Nå har de sluppet fire «nye» spill på GOG, men her er det faktisk snakk om fire titler som tidligere var tilgjengelige på nettbutikken men så har blitt fjernet (muligens da Ziggurat overtok dem i utgangspunktet).

Kun for blodfans?

Det ser jo interessant ut, på et vis.
Killing Time er en 3D-skyter der deler av grafikken er digitalisert video, litt som i Tex Murphy-spillene.

Først ut er skytespillet Killing Time, som ble lansert i 1996 og sender deg på monsterslakt i ulike tidsepoker. Da jeg dekket den opprinnelige lanseringen av skytespillet Killing Time på GOG, tilbake i 2016, nevnte jeg forøvrig at jeg syntes prisen var litt høy. Når det nå er tilbake er den enda høyere – 104,50 vil GOG ha for det eldgamle skytespillet denne gangen.

Dette er selvsagt på grunn av at den har fulgt dollarkursen, men hvis GOG vil ha folk til å kjøpe et relativt obskurt spill som dette bør vel prisen invitere til impulskjøp fremfor å skremme bort de som ikke allerede er blodfans.

Samme pris skal de ha for et annet, litt nyere skytespill – Requiem: Avenging Angel. Dette er et småkontroversielt 1999-spill som ble fikk oppmerksomhet for å velte seg i bibelsk symbolikk, og det er vel ikke kjent som noen enorm klassiker akkurat. Men nå er det altså tilgjengelig igjen.

Merk at både Killing Time og Requiem: Avenging Angel er tilgjengelige på Steam, der de koster litt mer fornuftige 70 kroner hver. Det er imidlertid ikke Uprising og oppfølgeren – de to siste GOG-relanseringene i denne omgangen – men til gjengjeld er de også rimeligere. De koster litt i overkant av seksti kroner hver.

Disse spillene kombinerer actionspill, simulatorelementer og strategielementer, og setter deg i en futuristisk stridsvogn på store, åpne slagmarker. Samtidig som du selv kan sprenge fienden i lufta, kan du bygge baser og andre enheter, og kommandere disse. Spennende sjangerblanding, altså.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.