Rollespillserien Phantasie ser ut til å komme til GOG

Spillhistoriker tok saken i egne hender da skaperen røpet at han selv eide rettighetene.

Da at spillhistorikeren Matt Barton intervjuet utviklerveteranen Doug Wood kom det frem at Wood selv eide rettighetene til noen av sine gamle spill, inkludert rollespillene i Phantasie-serien. Dermed foreslo Barton at han burde prøve å få spillet ut på GOG, og det ga resultater.

Via Twitter fikk Barton så fatt i Bartosz Kwietniewski fra GOG, som ba ham ta kontakt. Ting ser ut til å ha gått bra, for nå har spillhistorikeren kommet med en oppdatering på Twitter, der det går frem at Wood har sendt inn det nødvendige papirarbeidet og venter på deres svar.

Phantasie på PC.
Phantasie på PC.

Gode, gamle rollespill

Phantasie-serien fikk tre spill i vesten, lansert i 1985, 1986 og 1987 (et fjerde spill dukket opp i Japan i 1991). Spillene kom til det meste av plattformer, og ble opprinnelig utgitt av Strategic Simulations, Inc (SSI). I disse spillene utforsker man en stor verden full av byer og grotter, og utkjemper kamp i turbasert modus.

Siden PC-versjonene bruker fire-fargers CGA er det kanskje lov å håpe at det blir de mer fargerike Amiga-utgavene som relanseres, men det skjer jo nesten aldri. Wood sto også for rollespillet Star Command, som også ble gitt ut av SSI (i 1988). Om dette relanseres sammen med Phantasie-spillene gjenstår å se.

Her har du de to delene av videointervjuet som har blitt publisert til nå:

Bildene i artikkelen er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.