Mafia-spillene får nyversjoner

Alle spillene i trilogien gjenskapes for moderne plattformer.

Tidligere i dag kom 2K Games med en veldig teaser-aktig annonsering av noe som het Mafia Trilogy, med lovnad om detaljer neste uke. Men allerede nå har mange av disse detaljene dukket opp, via Microsofts spillbutikk for Xbox der det har kommet oppføringer for Mafia: Definitive Edition og Mafia II: Definitive Edition.

Originalen er skapt på nytt

Av bildene fra Mafia: Definitive Edition går det klart frem at dette ikke bare er originalspillet med et ekstra lag maling, men en omfattende nyversjon for moderne plattformer. Det skal være gjenskapt fra bunnen av, med en utvidet historie, nye spillelementer og ny musikk (bare de beholder Django, så er det okay for meg).

De to oppfølgerne får neppe like mye nytt, men uten skjermbilder er det vanskelig å vite. Microsoft-butikken har satt 27. august som slippdato for Mafia: Definitie Edition.

Det første Mafia-spillet kom i 2002, og selv om den åpne byen handlingen fant sted i gjorde at det umiddelbart ble sammenlignet med GTA III, er det en langt mer historiedrevet og styrt affære. Det var også et rimelig beintøft spill i sin tid, med mange avanserte elementer og simulatorpreget bilkjøring, noe jeg personlig elsket men som mange andre satte mindre pris på. Det blir spennende å se om nyversjonen sliper bort noen av spillets mer omdiskuterte elementer.

Oppfølgeren dukket opp i 2010, og var mer «spillervennlig» samtidig som det leverte noen temmelig heftige oppdrag og actionsekvenser. De to første spillene ble utviklet av Illusion Softworks (som skiftet navn til 2K Czech foran toeren), mens det tredje spillet – fra 2016 – kom fra et annet studio. Det fikk litt mer blandet kritikk, men ble en stor salgssuksess.

Serien finner sted over et stort tidsrom – eneren finner i stor grad sted på 30-tallet mens oppfølgeren flytter hanlingen til femtitallet og det tredje spillet foregår i 1968. Alle finner sted i fiktive byer inspirert av ekte steder, og hvert spill har sin egen hovedperson som går gradene i ulike mafiaorganisasjoner i USA.

Teaser-videoen under har logoer for Xbox One, PlayStation 4, Steam og Epic Game Store. Her er den:

Her er alle bildene jeg fant på butikksiden til Mafia: Definitive Edition:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.