Flysimulator for NES dukket plutselig opp på Steam

Microprose-spillet F-117A Stealth Fighter er ute på Steam, i NES-utgave.

Nintendo Entertainment System er kanskje ikke den plattformen man først og fremst forbinder med flysimulatorer, men da simulator- og strategifokuserte MicroProse prøvde å lykkes på konsollmarkedet var et av spillene de satset på en flysimulator.

Dette er nok en utgivelse for de spesielt interesserte.
Dette er nok en utgivelse for de spesielt interesserte.

F-117A Stealth Fighter setter deg i pilotsetet til stealth-jagerflyet ved samme navn. MicroProse lovde i sin tid utrolig 3D-grafikk og høy realismefaktor. Dette var tross alt et konsollspill, så i tillegg til de forventede oppdragene i ekte konfliktsoner som Irak, måtte spilleren etter hvert bekjempe invaderende styrker fra det ytre rom.

Nå har spillet sneket seg inn på Steam, via utgiveren Retroism. De har tidligere lansert PC-spillet ved samme navn (som i sin første utgave het F-19 Stealth Fighter, fordi flyet det var inspirert av fortsatt var strengt klassifisert) og oppfølgeren på samme plattform, og det er mulig å grabbe alle tre spillene i én pakke.

Steam-versjonen ser ut til å kjøre på en emulatorløsning. I likhet med mange andre relanserte konsollspill har den en fiffig spolefunksjon, som lar deg spole handlingen tilbake når du blir kverket.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.