Nytt Missile Command-spill til PC og Switch

Atari slipper mobilspillet Missile Command: Recharged på nye formater.

Atari er et navn med lang fartstid i industrien, selv om dagens Atari egentlig er den franske spillutgiveren Infogrames i forkledning. De har rotet mye i de siste årene, og prosjekter som den folkefinansierte Atari VCS setter de nok pris på om vi enn så lenge bare går forbi i stillhet.

Klassisk action i ny innpakning.
Klassisk action i ny innpakning.

Men de har i det minste gjort én smart ting i de senere årene, nemlig å åpne opp mange av de gamle seriene sine (som de ikke har solgt unna enda) for nye utviklere. En av disse er Missile Command, en ikonisk klassiker fra 1980 inspirert av frykten for atomkrig under den kalde krigen. I dette spillet er målet å redde seks byer fra altødeleggende missiler.

For en tid tilbake lanserte Atari et spill som heter Missile Command: Recharged for mobile plattformer. Jeg har ikke personlig kjennskap til dette, men jeg ser det har fått en ganske grei mottakelse på iOS og Android. Nå kommer spillet til PC (Steam og senere, Epic Store) og Switch, og lanseringen er satt til 28. mai.

Spillet utvider det klassiske konseptet med nye typer fiender, bonuser du kan skyte for å få nye egenskaper, og muligheten til å oppgradere forsvarssystemet ditt underveis. Du kan også konkurrere mot andre spillere på nettbaserte poengtavler. Ellers skilter det med retro-aktig vektorgrafikk, i en stil ikke helt ulik den vi kjenner fra gode, gamle Geometry Wars.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.