Den nye Atari-konsollen er utsatt

Skal til gjengjeld få bedre maskinvare.

Her er en sak du kanskje hadde glemt: Atari VCS. Dette er en delvis folkefinansiert konsoll som har vært under utvikling i lang tid nå, som etter planen skal bruke en Linux-variant og kunne spille både gamle Atari-klassikere og moderne indie-spill. I tillegg skal den ha omfattende støtte for videostrømming og så videre.

Ifølge den originale planen skulle konsollen være ferdigutviklet og leveres til de som har backet den på IndieGoGo i løpet av juli i år. Men som vanlig med folkefinansiering har noen vært litt for optimistiske, og nå har Atari annonsert en revidert plan: Amerikanske backere skal få konsollen helt på tampen av året, mens resten tilsynelatende må vente til neste år.

Bedre AMD-teknologi

I en bloggpost på Medium forteller Atari VCS-teamet at grunnen er en annen kjenning fra folkefinansieringsverdenen: Prosjektet er nå mer ambisiøst enn før. Spesifikt er det prosessoren som har blitt oppgradert – konsollen vil nå bruke en 14nm AMD-prosessor med Radeon Vega-grafikkarkitektur og to Zen-kjerner.

Dette vil ifølge teamet resultere i bedre ytelse, mindre varmeutvikling og høyere effektivitet, slik at man for eksempel kan se 4K-video og strømme video fra HBO, Netflix og så videre uten problemer – samt en kjøligere og mer stillegående boks, generelt sett.

Teamet sier også at de vil snakke mer om konsollens fremtid i månedene som kommer, der de blant annet vil annonsere ulike mediapartnere, distribusjonspartnere og spillutviklere som skal lage innhold for konsollen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.