Tre klassiske «SHMUP»-spill relanseres på PC

Liker du skrollende skytespill, kan du ta en titt på arkadespillene Gunbird, Samurai Aces og Strikers 1945 II.

City Connection fortsetter å relansere japanske arkadespill fra nittitallet på PC, via Steam. Forrige uke dukket Gunbird opp, denne uken var det Samurai Aces sin tur, og neste uke slippes Strikers 1945 II.

Skrollende skytespill

Ok...
Ok…

Alle spillene er av typen vertikalskrollende skytespill fra utgiveren Psikyo, der du må regne med store mengder kuler på skjermen samtidig og massevis av eksplosjoner. Steam-versjonene skilter med muligheten til å endre på ting som mengden liv og slikt, og du kan også spille med monitoren på høykant for å slippe rammene på skjermen, om du har mulighet til det.

Nettbaserte poengtavler støttes også.

Jeg har ikke kjennskap til noen av disse spillene (de kom alle ut etter at arkadehallene i stor grad forsvant her til lands), men så vidt jeg kan se har de et godt rykte. De har tidligere blitt sluppet på Switch, og har i årenes løp dukket opp på plattformer som Sega Saturn og originale PlayStation. Gunbird ble i sin tid også relansert som Mobile Light Force, uten at den versjonen ble så veldig populær.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.