Tilbake til nittitallet med Command & Conquer og Red Alert

I forkant av relanseringen har podcastvertene fra Spæll og cd SPILL tatt en titt på originalene.

Ukens episode av podcasten Spæll tar for seg sanntidsstrategiklassikerne Command & Conquer og Red Alert. Disse spillene er høyaktuelle denne uken, ettersom Electronic Arts slipper nyversjoner av begge spillene i én pakke, som lanseres i morgen.

Moderniserte utgaver

Selv om Westwood Studios er lagt ned, har mange av folkene bak originalspillene vært med å lage nyversjonene.
Selv om Westwood Studios er lagt ned, har mange av folkene bak originalspillene vært med å lage nyversjonene.

I Command & Conquer: Remastered Collection har begge spillene blitt fullstendig renovert, med 2D-grafikk i opp til 4K-oppløsning, et nyinnspilt lydspor laget av Frank Klepacki, oppskalerte filmsekvenser og et forbedret grensesnitt. Spillene får også moderne flerspillerstøtte, og inkluderer kartredigeringsverktøy. I enspiller kan man når som helst velge mellom gammel og ny grafikk.

Remastered Collection har faktisk toppet salgslisten på Steam allerede, så det er åpenbart en pakke mange gleder seg til. Det er ikke rart, for det er vanskelig å finne særlig mange PC-spill fra nittitallet det er knyttet mer nostalgi til enn nettopp disse to spillene.

Adrian Haugen fra podcasten Spæll er en av de som elsket originalene i sin tid, og det samme gjorde Erik-André Mamen og Sigve Digernes fra cd SPILL. I ukens episode av Spæll har denne gjengen funnet sammen for å diskutere Westwood-klassikerne, og snakke litt om hvorvidt de tror de har holdt seg i dag eller ikke. Her kan du høre podcasten:

Som du kanskje husker fra spillhistorietimen, bygger Command & Conquer videre på konseptene Westwood introduserte med det litt eldre Dune II. Dette spillet har jeg skrevet litt om her på nettstedet, og du kan også høre cd SPILL diskutere det i en egen podcast-episode.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.