Dune II skapte en ny sjanger

Hør PC-podcasten cd SPILL fortelle om Westwoods ekstremt innflytelsesrike sanntidsstrategispill.

Den dynamiske duoen bak MS-DOS-podcasten cd SPILL er tilbake med en ny episode, og denne gangen er det et virkelig innflytelsesrikt spill de har tatt for seg. Dune II fra Westwood Studios var kanskje ikke det første «sanntidsstrategispillet», men det introduserte den modellen som tok verden med storm og la grunnlaget for alt fra Command & Conquer til StarCraft.

Jeg har skrevet noen ord om Dune II her på nettstedet, så hvis du vil ha en kjapp introduksjon kan du lese min artikkel. I podcasten går Sigve og Erik André i detalj om hvordan det hele fungerer, samtidig som de snakker litt om inspirasjonskilden til spillet, og det litt merkelige forholdet mellom Westwoods strategispill og det første Dune-spillet.

Her kan du høre episoden:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.