Arkadespill reddet etter 27 år

Skulle opprinnelig presse Segas System 18-maskinvare til det ytterste.

Strictly Limited Games har annonsert at de vil slippe spillet Clockwork Aquario i løpet av året. Dette arkadespillet var det siste spillet fra den japanske stjerneutvikleren Westone, og utviklingen ble startet i 1992.

Clockwork Aquario. Westone er mest kjent som originalutvikleren av Wonder Boy-serien.
Clockwork Aquario. Westone er mest kjent som originalutvikleren av Wonder Boy-serien.

Clockwork Aquario presset Segas System 18-maskinvare til grensene med rask, fargerik og detaljert 2D-grafikk. Men da spillet nærmet seg ferdigstillelse ble det klart at spillehallmarkedet helst ville ha tredimensjonale bilspill og slåssespill, og utgivelsen ble kansellert. Dermed har spillet ligget glemt i 27 år.

Måtte rekonstrueres

Redningsaksjonen startet for tre år siden, da Strictly Limited Games startet arbeidet for å finne ut om spillet hadde overlevd, og om det var mulig å overtale rettighetseierne til å gå med på en lansering.

Uheldigvis viste det seg at ikke alt av spillmaterialet lot seg redde, så utviklerstudioet ININ Games prøvde å samle så mange av de originale utviklerne som mulig for å gjenskape disse elementene så trofast mot originalversjonen som mulig. De fikk blant annet med seg hovedprogrammerer Takanori Kurihara, komponist Shinichi Sakamoto og designer/medgrunnlegger Ryuichi Nishizawa.

Alt arbeidet har resultert i at spillet nå er klart for lansering i både nedlastbar og fysisk form senere i år. Stritcly Limited Games sier ikke nøyaktig hvilke plattformer de planlegger å lansere spillet på – vi får håpe det kommer til så mange som mulig.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.