Flere japanske SHMUP-klassikere ute på Steam

Kanskje en sjanger for de spesielt interesserte?

Hvis du liker skrollende skytespill av den japanske typen, der skjermen raskt fylles med fargerike kuler som må unngås, så har du kanskje hørt om japanske Psikyo. De lagde flere slike spill på nittitallet, som har høstet mye god kritikk og regnes som kultklassikere av mange kjennere.

Tre nye spill

Strikers 1945 III. Toppbildet er fra Tengai.
Strikers 1945 III. Toppbildet er fra Tengai.

I de siste månedene har utgiveren City Connection relansert en rekke av Psikyos spill på Steam. Siden sist gang vi tok en titt har de sluppet to spill, og neste uke venter et tredje. De aktuelle spillene er Gunbird 2 og Tengai, som allerede er ute, og Strikers 1945 III, som slippes den 30. juli.

Gunbird 2 og Strikers 1945 III har vertikalskrollende spillbrett (altså at du flyr «oppover» i miljøene og kameraet flytter seg med en bestemt hastighet), mens Tengai er et horisontalt skrollende spill (der du flyr mot høyre).

Steam-versjonene skilter med muligheten til å endre på ting som mengden liv og slikt, og du kan også spille de vertikalskrollende spillene med monitoren på høykant for å slippe rammene på skjermen, om du har mulighet til det. Nettbaserte poengtavler støttes også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.