Nå kommer en fullskala VIC-20-replika

Med 64 innebygde spill.

Folkene bak TheC64-maskinene har nå fortalt at de jobber med et nytt Commodore-relatert prosjekt. De har nemlig annonsert TheVIC20, en fullskala replika av Commodore 64-forgjengeren VIC-20 med 64 innebygde spill. Noen av disse spillene vil være for VIC-20, andre vil være for Commodore 64.

VIC-20 ble opprinnelig lansert i 1981, og var en rimelig stor suksess i sin tid. Blant annet fikk den en viss popularitet i Japan, og det var på VIC-20 at det første kommersielle spillet til Nintendo-legende Satoru Iwata ble skapt. Maskinen hadde ikke mulighet til å vise «sprites», men man kunne omdefinere tegnsettet for på den måten å lage grafikk.

Karusellmenyen.
Karusellmenyen.

TheC64 med ny maling og nye spill

TheVIC20 ser ut til å bli ganske lik TheC64. Tastaturet fungerer, og den kommer med en USB-joystick med mikrobrytere. Man får muligheten til å starte den opp i BASIC for VIC-20 eller Commodore 64, eller i en karusell der man kan velge mellom spill. Maskinen kobles opp mot TV-en via HDMI.

Man kan også lagre spill underveis, og som med TheC64 er det fire USB-porter på maskinen slik at man blant annet kan koble til en minnepenn med egne spill (eller «firmware»-oppdateringer, om det skulle være behov for slikt). Maskinen er, som sin forgjenger, kompatibel med så godt som alt av spill for Commodore 64 og VIC-20.

Distributøren i Europa er Koch Media, som også distribuerte de to TheC64-produktene. Om det betyr at den blir like lett (eller eventuelt vanskelig) å få fatt i her til lands som dem tør jeg ikke si; VIC-20 er jo ikke et like kjent navn, og mitt inntrykk var at storversjonen av TheC64 fikk mye dårligere distribusjon enn miniutgaven.

Lanseringen er satt til 23. oktober. Her er de innebygde spillene:

VIC-20
Abductor, Andes Attack, Arcadia, Bewitched, Blitzkrieg, Brainstorm, Catcha Snatcha, Connect 4, Encounter, Frantic, Frog Chase, Gridrunner, Harvester, Headbanger’s Heaven, Hell Gate, Laser Zone, Martians, Matrix, Mega Vault, Metagalactic Llamas Battle at the Edge of Time, Psychedelia, Snake, Starquest, Subspace Striker, Tank Battle, Traxx, Wacky Waiters, Zor

Commodore 64
Alleykat, Bear Bovver, Boulder Dash, California Games, Chips Challenge, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II, Destroyer, Firelord, Galencia Mini, Gribbly’s Day Out, Heartland, Impossible Mission, IO, Iridis Alpha, Jumpman, Mega Apocalypse, Nebulus, Netherworld, Paradroid, Pitstop II, Planet of Death, Robin of the Wood, Speedball 2, Spindizzy, Street Sports Baseball, Street Sports Basketball, Summer Games II, Super Cycle, Sword of Fargoal, Temple of Apshai Trilogy, The Arc of Yesod, Uridium, Winter Games, World Games, Zynaps

Og her er en trailer:

3 kommentarer om “Nå kommer en fullskala VIC-20-replika”

    • Kjedelig. Men de to forrige fikk jo butikkdistribusjon i Norge, så man kan jo håpe det samme skjer her.

      Svar
  1. Lurer på om det kommer flere modelltyper som The C128 eller The Plus/4. Jeg kommer ikke å kjøpe bare for å spille få timer i året.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.