Flysimulatoren F29 Retaliator er relansert

Samme utgiver har også sluppet racingspillet Powerslide.

Cosmi Valusoft har relansert flysimulatoren F29 Retaliator på Steam. Dette spillet kom opprinnelig til Amiga og Atari ST i 1989, men det er PC-versjonen fra 1991 som har fått nytt, kommersielt liv.

F29 Retaliator.
F29 Retaliator.

Spillet setter deg bak spakene på et fiktivt fly basert på tanker utvikler Digital Image Design gjorde seg om hvordan nye krigsfly ville være rundt tusenårsskiftet, og hovedinspirasjonskildene skal ha vært Lockheed Martin F-22 og Grumman X-29A. Handlingen finner sted i fire ulike deler av verden, der du får ta del i forskjellige krigsscenarier.

Da spillet opprinnelig kom i 1989 fikk det mye skryt for den detaljerte, polygon-baserte 3D-grafikken. I dag er den nok heller «sjarmerende» – personlig har jeg alltid hatt sansen for denne typen enkel 3D-grafikk, og for de som liker moderne indie-spill med «lowpoly»-stil er det sikkert ganske artig å hvor den stammer fra.

Racing med Voodoo-grafikk

Powerslide.
Powerslide.

F29 Retaliator er ikke det eneste spillet Cosmi Valusoft akkurat har sluppet på Steam. De har også tre andre utgivelser – Big City Rigs: Garbage Truck Driver og Big City Rigs: Bus Driver tror jeg vi kan hoppe ganske glatt over, men Powerslide fra 1998 er et spill mange sikkert har gode minner fra.

Her får du kjøre offroad med postapokalyptiske biler, og i likhet med F29 Retaliator fikk det mye oppmerksomhet på grunn av grafikken da det kom. Det var nemlig bygd fra grunnen av for 3dfx sine fancy Voodoo-kort. Ellers skilter det med en overraskende avansert fysikkmotor for et bilspill fra nittitallet, der hvert hjul simuleres individuelt og bilene har full bevegelsesfrihet.

Powerslide-utvikler Ratbag Games endte forøvrig sine dager på en absurd og trist måte. Den 4. august 2005 ble de kjøpt opp av amerikanske Midway Games. Under ti dager senere fant Midway ut at de skulle stenge det nyinnkjøpte studioet, og de ansatte fikk to dager å prosessere nyheten på før de var jobbløse.

2 kommentarer om “Flysimulatoren F29 Retaliator er relansert”

  1. F29 «Retal» . Dæven. Det har fulgt med meg på alle pcer jeg har eid, sammen med spill som Transport Tycoon.

    Retal var allerede instalert fra dag 1 på familiens første pc i 1994. Herre min hatt hvor mye jeg spilte det. Men det tok mange år før jeg f.eks forsto hvordan jeg skulle lande eller fullføre oppdrag. Men bare det å fly rundt. Skifte kameravinkler og loope og fly cm fra bakken var stunds som ene og alene var nok til å holde interessen i timer

    Det at spillet er fra 89 på amiga og 91 på pc er ganske speøtt. For grafikken var imponerende selv i 94, i alle fall for en guttunge som kom rett fra megadrive.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.