Bygg rørledninger i Pipe Mania

Nå er 2008-versjonen av denne klassikeren sluppet på Steam.

Du har nesten garantert spilt en versjon (eller klone) av Pipe Mania. Spillet kom opprinnelig i 1989 for Amiga, og så fant godeste Lucasfilm Games ut at de ville overføre det til en rekke andre plattformer (da under navnet Pipe Dream). I 1991 havnet Windows 3-versjonen i den første utgaven av Windows Entertainment Pack, og derfra gikk det slag i slag.

I nyere tid har spillkonseptet også blitt brukt som minispill i større utgivelser, for eksempel i BioShock der hackingen ble utført i Pipe Mania-aktige sekvenser.

Men Joachim, dette er jo ikke rør!
Men Joachim, dette er jo ikke rør!

Bygg rørledning

Spillet gir deg i oppgave å bygge rørledning. Du får et lite forsprang før vannet begynner å fosse, og målet er å bygge den så lang som mulig innenfor et begrenset område og ved hjelp av et tilfeldig utvalg deler spillet gir deg tilgang på én og én. Stress, men artig.

I 2008 ga Empire Interactive ut en nyversjon for flere plattformer, inkludert Windows. Nå har Empires nåværende eier, Strategy First, relansert denne utgaven på Steam. Forvent det klassiske spillkonseptet men med 2D-grafikk anno 2008, ulike moduser (inkludert flerspiller) og flere små og store nyheter for å gjøre spillet mer interessant.

Jeg tror ikke denne versjonen av Pipe Mania fikk noen voldsomt god mottakelse, men det var vel mest fordi originalen har blitt klonet opp og ned og i mente, blant annet av rikelig av gratis nettleserspill. Så det skulle vel litt til å overbevise folk om å betale penger for en nyversjon. Det er i alle fall billigere nå enn det var da, så du kan jo alltids ta en titt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.