Her er et helt nytt Saboteur-spill

De klassiske ninjaspillene fra åttitallet har fått en oppfølger.

Hvis du hadde hjemmedatamaskin på åttitallet er det ikke helt utenkelig at du har vært innom Saboteur-spillene. De kom til flere av de populære spillformatene i Europa, og var i likhet med mange spill fra Storbritannia laget med ZX Spectrum som hovedplattform (noe som preget presentasjonen også på de andre plattfomene).

Saboteur-spillene er todimensjonale actioneventyr der man ser handlingen fra siden, og må navigere seg gjennom en haug av forskjellige skjermer med plattformhopping og kamp mens man jakter på objektene man trenger for å lykkes i oppdraget. Det første spillet ble sluppet i 1985, mens nummer to fulgte i 1987.

Interessant grafikkstil.
Interessant grafikkstil.

Nytt spill etter over 30 år

Nå har originalskaper Clive Townsend lansert et tredje Saboteur-spill. Selv om spillteknologien har gått litt fremover siden forrige utgivelse, har han ikke slått seg helt løs – i stedet kan man velge om man ønsker at spillet skal se ut som om det var laget for ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC eller Game Boy.

Ellers loves vi rikelig med nye utfordringer, og en «moderne» vanskelighetsgrad «for spillere uten retro-skills» (heh). Det hele akkompagneres av et lydspor med ny musikk fra Sean Fountain, Geovarius, Zoltar Dreamusic og Jeroen Tel.

Saboteur SiO er ute på Steam. Tidligere spill i serien har blitt relansert for de fleste moderne plattformer, så det kommer sikkert til konsoll også. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.