Her er en god Amiga-versjon av Bubble Bobble

Nylanserte Tiny Bobble er mye bedre enn den offisielle Amiga-versjonen.

Bubble Bobble er et av favorittspillene mine gjennom tidene. Dette søte plattformspillet fra japanske Taito dukket først opp i arkadehallene i 1986 (samme år som de slapp Arkanoid), og havnet raskt på det meste av hjemmeplattformer. Det fikk blant annet en herlig Commodore 64-versjon, som ofte regnes som et av den gamle traverens aller beste spill.

Spillet kom også til Amiga, og overføringen var helt grei. Men den manglet det lille ekstra, og utnyttet seg ikke av Amiga-maskinvaren så godt som den kanskje kunne ha gjort.

Tiny Bobble.
Tiny Bobble.

Tiny Bobble

Nå har demoscene-veteranene i Abyss laget en ny Amiga-versjon av Bubble Bobble. Den heter Tiny Bobble, og er naturlig nok gratis. Tiny Bobble er ikke ment å være helt arkadeperfekt, men den er betydelig bedre enn originalutgaven på Amiga.

Blant annet kjører den i 50 bilder per sekund (i stedet for 25) med 32 farger (i stedet for 16), har 150 bonuser man kan plukke opp (i stedet for cirka 40), og har så godt som alle animasjonene fra arkadeoriginalen (originalen hadde bare rundt 20% av dem). Ellers er flere av arkadeversjonens særegenheter med denne gangen, blant annet flere mulige avslutninger.

Jeg testet Tiny Bobble her i sted, og må si at det er en imponerende versjon av spillet. Hvis du har en Amiga med minst 1 MB minne (eller en Amiga-emulator satt opp) bør du definitivt ta en titt! Sjekk English Amiga Board for nedlastingen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.