Nå er tre klassiske Metal Gear-spill ute på GOG

Sammen med en samlepakke med Castlevania og Contra-spill.

GOG har akkurat sluppet en håndfull utgivelser fra japanske Konami, og her er det mye spennende for retrospillentusiaster. Først ut er nemlig en versjon av originale Metal Gear fra 1987, som opprinnelig kom ut på MSX2.

Et tidlig snikespill

Metal Gear.
Metal Gear.

Utgaven for GOG er basert på originalspillet for MSX2, og det er derfor rimelig sannsynlig at dette er en frittstående PC-versjon av en av nyutgavene som var inkludert med Metal Gear Solid 3: Subistence fra forrige konsollgenerasjon. Den ligner nemlig ikke på MS-DOS-versjonen av spillet, som var basert på NES-utgaven (en versjon Metal Gear-skaper Hideo Kojima visstnok ikke likte).

Metal Gear følger en kar med det veldig merkelige navnet Solid Snake, som må infiltrere en fiendebase. Det som gjorde spillet spesielt i sin tid var at i motsetning til de aller fleste fugleperspektiv-actionspillene var poenget her i stor grad å unngå å bli sett. Dermed regnes det som et av de første ekte snikespillene.

GOG har også sluppet Metal Gear Solid og Metal Gear Solid 2: Substance. Begge disse spillene har blitt oppgradert for å fungere på moderne operativsystemer, og dette er første gangen de er tilgjengelig via digital distribusjon på PC.

Sist ut er Konami Collector’s Series: Castlevania & Contra. Dette er en spillsamling som opprinnelig ble sluppet for PC i 2002, og inkluderer NES-versjonene av fem klassikere: Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Castlevania III: Dracula’s Curse, Contra og Super C. Denne pakken har heller ikke vært tilgjengelig via digital distribusjon før.

En kommentar om “Nå er tre klassiske Metal Gear-spill ute på GOG”

 1. Jeg husker jeg spilte MGS på Playstation i 1999.
  Jeg leide det på Scene 1 etter å ha sett reklamen på TV.

  Og det var så fet shit at jeg leverte det tilbake 3 måneder senere og måtte betale noe helt sinnsykt jævla med penger.
  Men det VAAAAAAAAAAAAR SÅ fett!
  Jeg klarte ikke å stoppe geime det og drøyde med innleveringa hver dag.
  Noen ganger ringte jeg og sa at jeg leide det 2-3 dager til og bla bla bla.

  De sa en gang at det ville vært billigere å kjøpe det.

  MGS 2 Sons of Liberty var trasige saker.
  For mye vissvass pjatt og en historie som ble kjedelig.
  Pluss at man gikk seg vill på den jælva platformen.

  Geima knapt MGS3 annet enn i Bergen en gang i Desember i 2009 hos en kis og det var…. meh!
  Jeg hadde mista intereressen.

  Så kom gikk det 6 år og jeg lastet ned MSG 5 for å se om jeg fant noe glede av det.
  Det var ok, men jeg kommer meg ikke videre nedi Afrika eller den sniperen i Afghanistan og nå er det så mange
  år siden jeg geima det at jeg har gitt beng for lenge siden.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.