Europa blir en slagmark i Conflict: Europe fra 1989

Kald krig-strategispillet relanseres på Steam.

I dag ville nok folk flest flirt av ideen om en invasjon av Norge, men vi skal ikke så voldsomt mange årene tilbake i tid før det var en høyst reell trussel. Strategispillet Conflict: Europe kom ut i 1989, i en tid der en slutt på den kalde krigen endelig virket realistisk, og følgende tekst fra spillets Steam-side er faktisk hentet rett fra boksen:

Geografien har blitt mer komplisert med årene.
Geografien har blitt mer komplisert med årene.

Finally, the threat of an atomic nightmare seems to be over. The equilibrium of terror that has held mankind under its spell for too long is about to lose its power. In CONFLICT: EUROPE we examine the diverse «what if …» scenarios that have dominated world history for the past forty years.

In this gripping simulation, the player experiences seven different conflict situations. A comparison is made between the effects of nuclear and conventional weapon systems and the relationship between NATO and the Warsaw Pact is examined. The careful and realistic study of these scenarios in CONFLICT: EUROPE clearly shows that everything must be done to prevent such a nightmare.

Som tittelen og teksten indikerer er altså dette et strategispill der du får kontroll over enten NATO eller Warzawa-pakten, og spille deg gjennom syv ulike hva om-scenarier som alle involverer mulige måter en væpnet konflikt mellom de to blokkene ville kunne utspille seg.

Sorry, Finnmark.
Sorry Finnmark.

Conflict: Europe skilter med rikelig av realistiske muligheter, skjønt jeg vet ikke hvor interessant akkurat den skrytelista er i dag. Det fikk uansett rimelig god kritikk da det kom ut, og hvis du har gode minner fra spillet kan det jo godt være det frister med et gjensyn.

At gamle og relativt obskure strategispill kan være gøy for nye spillere er dessuten ikke så usannsynlig som en skulle tro; i de senere år har jeg kost meg med spill som Star Fleet 1, Rules of Engagement og Empire: Wargame of the Century – spill jeg ikke hadde noe forhold til fra før, og som man i utgangspunktet skulle tro var litt for foreldet til å kunne være underholdende.

Steam-versjonen skal etter planen slippes i morgen, og det er Mirrorsoft som gir den ut. De har som vanlig tatt MS-DOS-utgaven – spillet så betydelig bedre ut på andre plattformer – men grafikken er vel uansett ikke et salgsargument for et spill som dette i 2020.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.