Husker du Montezuma’s Revenge?

Det tidlige plattformspillet har fått nyversjon.

Montezuma’s Revenge kom opprinnelig ut i 1984, og debuterte på 8-bit-datamaskinene til Atari. Det kom imidlertid raskt til plattformer som Commodore 64, PC, Ataris konsoller og Apple II, og havnet til og med på Sega Master System etter en stund. Nå er det også ute på Windows, Android og iOS, i oppgradert utgave.

Dette er den nye grafikken – selv tror jeg nok jeg går for retrografikken du ser i toppbildet.
Dette er den nye grafikken – selv tror jeg nok jeg går for retrografikken du ser i toppbildet.

Spillet er et plattform-/actionspill av den gamle skolen, der du navigerer en hovedperson gjennom labyrintaktige miljøer bestående av ulike skjermer fulle av hindringer. Poenget er å plukke opp skatter, selvsagt, og underveis må du forholde deg til ulike monstre, samt samlebånd, rullende hodeskaller og mye mer.

Som så mange andre tidlige plattformspill er det naturligvis veldig enkelt, men det har noe ved seg som gjør at det faktisk kan være artig å spille når man først kommer inn i riktig modus. Nyversjonen inkluderer muligheten til å spille med ny grafikk, samt brukervennlighetsjusteringer og ting som at man kan fortsette et tidligere spill.

Det er originalutvikler Robert Jaeger som har laget den nye utgaven. Her er en liten teaser-video:

Atari 2600-versjonen av Montezuma’s Revenge kan forøvrig fortsatt spilles «for science».

En kommentar om “Husker du Montezuma’s Revenge?”

  1. «New modern graphics»

    Knegg… Den nye versjonen ser ikke bra ut i det hele tatt. Meget mulig jeg bruker 20 kr på dette, jeg har ikke spilt det siden oppveksten. Gøy☺️

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.