LucasArts-klassikere til Xbox Game Pass

Nyversjonene av Grim Fandango, Day of the Tentacle og Full Throttle kommer til Game Pass på Xbox og PC.

Før spillutvikleren Double Fine ble kjøpt opp av Microsoft, sto de bak tre solide nyversjoner av klassiske eventyrspill fra LucasArts – Grim Fandango, Day of the Tentacle og Full Throttle. Nå har Microsoft annonsert at de slipper spillene på Game Pass-tjenesten for PC og Xbox One den 29. oktober.

Ingen av disse spillene har tidligere vært tilgjengelige på Xbox-plattformen.

Ny grafikk.
Full Throttle Remastered.

Tre klassikere

Day of the Tentacle kom opprinnelig i 1993, og var en oppfølger til Maniac Mansion. Her må tre raringer redde verden fra en ond tentakkel, og dette gjøres gjennom av tidsreiser og finurlige kombinasjoner av ting som egentlig ikke passer sammen.

Full Throttle er et motorsykkelepos satt til en dyster fremtid, der du spiller lederen for motorsykkelgjengen Polecats. Han blir viklet inn i et blodig maktspill om den eneste gjenværende ekte motorsykkelprodusenten, Corley Motors. Med din hjelp må han stoppe den onde forretningsmannen Ripburger (spilt av Mark Hamill), som ønsker å ta kontroll over selskapet.

Grim Fandango finner sted i en meksikansk-inspirert versjon av livet etter døden. Handlingen følger reiseagenten Manny Calavera, som har som oppgave å hente nylig avdøde og sende dem videre gjennom underverdenen. Jo bedre mennesker de har vært, jo bedre og raskere reise får de – i teorien. Calavera begynner nemlig å mistenke at noe er galt med systemet.

Alle disse spillene befinner seg i kategorien «soleklare klassikere som alle bør spille», og spesielt Grim Fandango må oppleves (jeg har skrevet mye mer om det her). Her er annonseringen, pluss en samtale med Tim Schafer fra Double Fine:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.