Forsvar USA mot seg selv i Mobius Front ’83

Det neste spillet fra skaperen av SpaceChem og Infinifactory byr på turbasert taktikk.

Zachtronics Industries har i årenes løp blitt en av mine favorittutviklere. I tillegg til å lage knallgode spill er de herlig uforutsigbare – de er så flinke til å lage én spesiell type spill at de har fått en hel undersjanger oppkalt etter seg, og likevel vet man aldri helt hva de kommer med når de annonserer noe nytt.

Mye grønt.
Mye grønt.

Möbius Front ’83 er et godt eksempel. Dette er et turbasert taktikkspill tilsynelatende i samme gate som Panzer General, satt til åttitallet der USA blir invadert av, vel, USA. Fra en alternativ tidslinje. Her har man åpenbart tatt ideen om at USA er sin egen største trussel helt bokstavlig.

Spillet er «definitivt ikke det mest realistiske krigsspillet noensinne», men utvikleren forteller på Twitter at de har latt seg inspirere av ekte referansemateriale fra åttitallet, og faktisk vil mange av de militære instruksjonsbøkene de har brukt underveis være inkludert med spillet. Du kan også spille en egen versjon av kabal, og til og med løse puslenøtter i ekte Zachtronics-stil.

Det som kanskje er litt trist er at spillet kun byr på enspiller, og ikke klassisk «hotseat»-flerspiller som denne sjangeren ofte innbyr til. Men nå er det jo vrient å vite hvor godt mekanismene egner seg til slikt uten å ha spilt spillet. Möbius Front ’83 slippes den 5. november, og her er en trailer:

En kommentar om “Forsvar USA mot seg selv i Mobius Front ’83”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.