Impossible Mission gjenskapes for Steam

Skal være trofast mot Commodore 64-versjonen.

Pixel Games fikk mye oppmerksomhet da de nylig relanserte PC-versjonen av Rogue (som sjangernavnet «roguelike» og de ulike variantene kommer fra) på Steam. Dette er imidlertid bare ett av flere spill fra den tidligere storutgiveren Epyx de har gitt ut, og de har også gitt ut Impossible Mission II på nytt.

Ingen PC-versjon av Impossible Mission

Merkelig nok har de alltid gitt ut PC-versjoner, selv i de tilfellene der andre utgaver har vært bedre, og om det hadde eksistert en CGA-utgave av originale Impossible Mission hadde de helt sikkert sluppet den også. Men det finnes (heldigvis for oss?) ikke, så dermed har de forsøkt å gjenskape den ikoniske Commodore 64-versjonen i stedet.

Skjermbilde fra Remastered-versjonen.
Skjermbilde fra Remastered-versjonen på Steam-siden.

Impossible Mission Remastered skal slippes den 6. november ifølge Steam, men det virker erfaringsmessig ikke som Pixel Games har så god kontroll på slippdatoer, så den kommer sikkert noe senere.

Jeg håper at bildene og videoen fra nyversjonen ikke er representative for den ferdige versjonen, da grafikken er uskarp og fargene er for lyse i flere bilder. Animasjonene ser hakkete ut, og hoppingen virker merkelig. Det er selvsagt mulig disse tingene skyldes problemer under opptak av video og skjermbilder, så vi får se hvordan det ferdige produktet blir.

Impossible Mission er en av spillhistoriens store klassikere, så hvis Remastered-versjonen yter originalen rettferdighet tipper jeg Pixel Games får nok en Steam-suksess her.

I mellomtiden går det fortsatt an å spille en rimelig trofast versjon av Impossible Mission i nettleseren. For mer informasjon om selve spillet kan du sjekke en eldre artikkel (skjønt for selve bildene ville jeg valgt en annen fargepalett enn jeg gjorde da).

Oppdatering 9. november: Nå er spillet ute, og vi har testet det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.