Impossible Mission II hentes frem igjen

DOS-versjonen relanseres på Steam. Det gjør også Chip’s Challenge for samme plattform.

Det ser ut som britiske Pixel Games UK har sikret seg hele katalogen til den gamle spillutgiveren Epyx, for i tillegg til sportsspillet California Games har de nå avslørt at de vil slippe både Impossible Mission II og Chip’s Challenge på Steam. I begge tilfellene er det snakk om versjonene for MS-DOS. Begge spillene skal slippes nå i september.

Impossible Mission II er vel mer kjent på Commodore 64.
Impossible Mission II er vel mer kjent på Commodore 64.

Impossible Mission II setter deg i skoene til en spion, som må navigere seg gjennom de godt bevoktede basene til onde Dr. Elvin Atombender på jakt etter koder. Hvert rom beskyttes av ulike typer roboter som må unngås, og har møbler man må lete gjennom på jakt etter kodebiter.

Siden arkitekten som skapte den onde doktorens bygninger åpenbart var på et litt annet intellektuelt plan enn resten av oss, er det ikke alltid like lett å navigere seg rundt. Dermed må du bruke både hodet og refleksene for å lykkes i oppdraget ditt. DOS-versjonen kom i 1988.

Funfact: Visste du at du kan spille en reproduksjon av Impossible Mission for Commodore 64 i nettleseren?

Klassisk hjernetrim

Dette er en klassiker.
Dette er en klassiker.

Chip’s Challenge er et vanedannende hjernetrim mange helt sikkert kjenner fra Windows Entertainment Pack-serien. Det ble opprinnelig lansert for bærbare Lynx, men dette er altså DOS-versjonen fra 1989. Presentasjonen er litt annerledes i denne versjonen sammenlignet med den for Windows 3.

Det som er litt spesielt her er at Chip’s Challenge allerede er på Steam, i form av en nyversjon av Windows-verjonen. Jeg skal vel innrømme at jeg ikke helt ser poenget med å kjøpe MS-DOS-versjonen når den eksisterende (og ganske brukervennlige) nyutgaven kun koster 15,50 kroner – men det kommer jo an på nostalgien.

  • Oppdatering 10. september: Nå er Chip’s Challenge fjernet fra salg. Det er ikke klart hvorfor; skulle jeg tippe ville jeg tro at det har noe med rettighetene å gjøre (selv om det jo ville vært rimelig uprofesjonelt av Pixel Games å sette opp spillet for salg på Steam uten å vite om de faktisk har lov til å selge det).

Funfact 2: Chip’s Challenge har faktisk også fått en oppfølger i senere år. Den ble lansert samtidig med nyversjonen av originalen, og bruker samme motor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.