R-Type vender tilbake

Den klassiske SHMUP-serien får nytt spill til våren.

På åttitallet var sideskrollende romskytespill en av de mest populære sjangerne på markedet. Hvis du holdt på med dataspill på den tiden er sjansene store for at du har testet R-Type, som opprinnelig dukket opp i arkadehallene men etter hvert fant veien til så godt som alt av hjemmeplattformer – inkludert («spoiler») ZX Spectrum.

Det er alltid gøy med slike spill.
Det er alltid gøy med slike spill.

Action i verdensrommet

Spillet har fått flere oppfølgere i årenes løp, og nå kommer en til. Den heter R-Type Final 2, noe som høres ut som en liten selvmotsigelse i mine ører, og slippes for PlayStation 4, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S og PC. Lanseringen skal finne sted i løpet av våren (som jeg forutså da jeg skrev om spillet forrige gang).

Det er vel neppe nødvendig å forklare hva spillet går ut på, men du styrer altså et romskip i sideskrollende miljøer fulle av fiender, som du må prøve å ta knekken på (eller i det minste unngå å bli kverket av). Selvsagt dukker det opp bonuser og oppgraderinger som kan plukkes opp, og spillet skilter blant annet med en dynamisk vanskelighetsgrad som tilpasses din ytelse.

Her er en trailer:

Hvem gleder seg til å drepe noen utenomjordiske organismer fra det ytre rom?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.