Sam & Max vender tilbake (igjen)

Telltales episodespill gjenskapes med oppdatert teknologi og flere nyheter.

En gruppe Telltale-veteraner har annonsert at de jobber med oppdaterte versjoner av de episodebaserte Sam & Max-spillene fra litt over ti år tilbake. Det var disse eventyrspillene som gjorde Telltale kjent som spillutvikler, og som la grunnlaget for alle de senere episodeseriene deres.

Starter med første sesong

Grafikken ser mye penere ut.
Grafikken ser mye penere ut.

Det første produktet de har på trappene er Sam & Max Save the World Remastered. Her får vi hele den første sesongen med episodeeventyr i ett produkt, med forbedringer over hele fjøla. Alt fra teknologi og grafikk til stemmeskuespill og musikk har fått en overhaling, og studioet har også gjort endringer for å forbedre individuelle situasjoner og gåter i spillene.

Opprinnelig ble episodene i sesongen laget under et kraftig tidspress, noe de også bar preg av. I en større artikkel på nettstedet Vice forteller ex-Telltale-mann Dan Connors hvordan mange gode ideer falt flatt på grunn av at selskapet ikke hadde tid til å implementere dem ordentlig, og at dette er noe de har jobbet med å fikse.

Artikkelen tar også for seg hvordan det nye studioet fikk kjøpt rettighetene til serien, og hvordan det som startet som en mindre oppdatering etter hvert endte opp som et langt større prosjekt. Sam & Max Save the World Remastered ligger an til å lanseres allerede 2. desember, og slippes på Switch og PC. Eier du originalsesongen får du halv pris på Remastered, og dette gjelder også de som har kjøpt spillene fra Telltale.

Her er en trailer:

PS: Vi har ikke glemt det nye VR-spillet som ble annonsert på Gamescom.

4 kommentarer om “Sam & Max vender tilbake (igjen)”

  1. Dette blir jo spennende. Jeg likte en del av humoren, spesielt til å begynne med. Interessen dabbet imidlertid av slik at jeg aldri spilte gjennom de siste episodene.

    Men, selvfølgelig fungerer ingen av de opprinnelige nedlastingslinkene for spill kjøpt hos gamle Telltale. Jeg kjøpte masse spill i Telltale sin nettbutikk i sin tid. Uten CD. Noen som vet om det er mulig å få tak disse på lovlig måte?

    Svar
  2. For en SLEM overskrift! Trodde det var et nytt spill på gang. :( Men siden det er lenge siden jeg spilte disse nå, så kanskje det er på tide å ta en ny runde. En del av episodene er jo veldig bra. Den «Abe Lincoln Must Die»-episoden er jo hysterisk morsom, og passer jo bra i disse dager.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.