Her er det nye Sam & Max-spillet

Den dynamiske duoen vender tilbake i VR.

På Gamescoms åpningsshow før helgen fikk vi et lite glimt av et helt nytt Sam & Max-spill, men avsløringen hadde ikke mange detaljer. De kom imidlertid litt senere, og nå har vi både trailer og en video der utviklerne introduserer spillet.

Dette kunne jo godt vært et skjermbilde fra et av Telltales gamle Sam and Max-spill.
Dette kunne godt vært et skjermbilde fra et av Telltales gamle Sam and Max-spill.

Sam & Max: This Time it’s Virtual er altså et VR-spill, og ikke et tradisjonelt pek-og-klikk-eventyr slik forgjengerne var. Du styrer heller ikke Sam eller Max, men et nytt medlem av frilanspolitiet som må trenes opp gjennom en serie kurs satt til en forlatt fornøyelsespark som antakeligvis er hjemsøkt.

Det er fortsatt litt vrient å bedømme hvordan spillet kommer til å arte seg i praksis, utover at det naturlig nok bruker førstepersons synsvinkel og tilsynelatende gir deg mange muligheter til å manipulere verden rundt deg. Men om det har skikkelige gåter eller bare handler om å eksperimentere til noe forhåpentligvis morsomt skjer vet jeg ikke.

Skuespillerne bak stemmene til Sam og Max er i alle fall tilbake, og det samme er Mike Stemmle, som var en av skaperne av Sam & Max: Hit the Road fra 1993. Tegneserieskaper Steve Purcell er også involvert, og det samme er Peter Chan, som jobbet som kunstner med Telltale-serien.

Spillet vil støtte alle de vanlige VR-hodesettene, og kommer til PC i løpet av første halvdel neste år. Her er traileren:

Og her er videoen der utviklerne forteller litt om spillet:

Så … hva tenker dere om dette, da?

3 kommentarer om “Her er det nye Sam & Max-spillet”

 1. Hit the road var dritfett da det kom i sin tid. Jeg syntes episodene startet helt OK da de kom ut, men de tapte seg ganske raskt. Dette VR opplegget orker jeg dessverre ikke se videoer av en gang. Kanskje en vakker dag hvis jeg noensinne får VR i hus selv…

  Svar
  • Jeg anmeldte vel ALLE episodene for Gamer… enig i det du sier om kvaliteten, men den tok seg veldig opp igjen i den siste sesongen.

   At dette er et VR-spill har jeg egentlig ikke noe problem med, men jeg syntes grafikken så veldig svak ut (dårlige teksurer og modeller som kunne vært hentet rett fra de gamle Telltale-spillene), og humoren falt nokså flatt i traileren i alle fall. Men vi får se!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.