Nye Call of Duty har en haug av spillbare Atari 2600-spill

I kampanjeoppdragene kan du finne arkadeautomater med ekte klassikere.

Activision har en lang historie – faktisk var selskapet den første uavhengige utgiveren av konsollspill noensinne, og de kunne i fjor feire sin 40-årsdag. Denne historien trekker de nå frem i kampanjen til Call of Duty: Black Ops – Cold War, som finner sted på åttitallet. Her kan du nemlig komme over en haug av arkadespill med Activision-klassikere opprinnelig laget for Atari 2600.

Pitfall på Atari 2600.
Pitfall på Atari 2600.

Flere av disse spillene, som Pitfall! og River Raid, ble godt kjent på andre plattformer også. Sistnevnte syntes i alle fall jeg at har holdt seg ganske godt – det er selvsagt ikke et spill jeg kan spille i mange timer av gangen, men det enkle konseptet skjuler en viss dybde, og spillet er ekstremt imponerende med tanke på plattformen det kjører på.

De ulike arkadespillene er tilgjengelige i forskjellige oppdrag i spillet (flesteparten befinner seg i en spillehall i en sovjetisk replika av en amerikansk by). Hvis du tilfeldigvis har kjøpt Call of Duty: Black Ops – Cold War kan du finne informasjon om dem på nettstedet GGRecon. PC Gamer har også en artikkel om spillene. Her er spillene:

  • Enduro (1982)
  • Pitfall (1982)
  • Barnstorming (1982)
  • River Raid (1982)
  • Grand Prix (1982)
  • Kaboom! (1981)
  • Fishing Derby (1980)

Det skal nevnes at noen av disse spillene også var «påskeegg» i Call of Duty: Black Ops 2 fra 2012.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.