The Mystic er inspirert av Master of Magic

Det ferske 4X-strategispillet er ute i «early access».

Da The Mystic dukket opp på Steams «early access»-tjeneste for noen dager siden noterte jeg det ned. Jeg tenkte jeg skulle komme tilbake til det etter at noen brukeranmeldelser hadde dukket opp, for å se hva folk syntes og om det var et spill som burde få litt oppmerksomhet her på siden.

Vel, det har ikke kommet noen brukeranmeldelser enda, så dermed har den biten av planen min falt i fisk. Samtidig ser spillet såpass interessant ut at jeg velger å dele det med dere likevel. Kort fortalt er det snakk om et turbasert strategispill i 4X-sjangeren, der spillerne får rollen som en magiker i en dyster fantasiverden og må bygge opp et mektig imperium der.

Her er det noe muffens på ferde.
Her er det noe muffens på ferde.

Magi og krig

Som i gode, gamle Master of Magic (et spill vi tipper får en offisiell oppfølger snart) må du blant annet benytte deg av mektig magi for å få det som du vil, men du kan også bruke soldater i mer konvensjonell kamp, og her skilter spillet med et turbasert kampsystem uten tilfeldigheter. Så det er forhåpentligvis ingen magiske bombefly som blir drept av magiske falankser her i gården.

The Mystic lar deg spille mot datamotstandere, og har også både flerspiller på samme maskin og via nettverk. Et redigeringsverktøy er også inkludert.

Spillet er altså i «early access», og utviklerne sier at planen er å ha det der i fire til seks måneder mens det balanseres, får nytt innhold og forhåpentligvis færre «bugs». Den ferdige versjonen skal etter planen også ha en historiedrevet kampanje. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.