Strategispesialist har kjøpt rettighetene til Master of Magic

– Vi vet det følger et stort ansvar med dette.

Master of Magic er et turbasert strategispill som kanskje best kan beskrives som en fantasy-versjon av Sid Meier’s Civilization – skjønt den beskrivelsen klarer ikke helt å yte spillet rettferdighet, ettersom det har et helt tonn med unike og kule spillelementer i tillegg til den vanedannende Civilization-kjernen.

Ekte kultklassiker

Spillet ble raskt en kultklassiker etter sin lansering i 1994, og selv om det har vært inspirasjonskilde for flere utviklere i årene som har gått siden da, har det aldri fått noen offisielle oppfølgere. Det kommer etter all sannsynlighet til å forandre seg nå.

Strategiutgiveren Slitherine har nemlig annonsert at de har kjøpt rettighetene til Master of Magic fra Atari (som i sin tid kjøpte originalutgiveren Microprose). De forteller at de gleder seg til å jobbe med denne populære merkevaren, og erkjenner samtidig at det følger et stort ansvar ved det å utvikle oppfølgere til populære klassikere.

Særlig mye mer vil de ikke ut med akkurat nå, utover at de erkjenner at mye har skjedd siden det de selv kaller en gullalder for spill. Her trekker de frem områder som tilgjengelighet, historiefortelling, flerspiller og sosiale funksjoner. De erkjenner at det følger et stort ansvar med jobben, og at det blir en utfordrende oppgave å utvikle en oppfølger.

Slitherine er utgiveren bak spill som Panzer Corps og de moderne Close Combat-spillene, og de eier i tillegg krigsspillfokuserte Matrix Games og storstrategieksperten Ageod. Tidligere i år annonserte de at de hadde sikret seg rettighetene til å lage en oppfølger for en annen nittitallsklassiker, nemlig SSI-spillet Fantasy General.

3 kommentarer om “Strategispesialist har kjøpt rettighetene til Master of Magic”

 1. «Historiefortelling»? Er jo ikke akkurat SMAC vi snakker her. Eneste historie i MoM er vel introen…
  Og «integrering med sosiale nettverk» trengs vel ingen kommentar.

  Men får kanskje se hvordan det går med Fantasy General 2 først. Siste video jeg kikket på var så som så, men virket iallfall ikke så ille som først forespeilet (e.g. fjerning av klasse-bonuser mot andre klasser)

  Svar
  • Jeg oversatte dette med sosiale funksjoner feil, er nok heller snakk om typiske Steam-ting som Achievements enn Facebook og så videre.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.