Et par nye retrospill er ute på Steam

Snow Strike fra Epyx og NOMAD fra Ocean.

Pixel Games UK har sluppet et par nye retrospill fra lisenskatalogen sin. Det første er Snow Strike, en som opprinnelig ble kategorisert som en kombinasjon av arkadespill og flysimulator (og neppe ville fått noen til å bruke ordet «simulator» i dag), mens det andre er et futuristisk actioneventyr som heter NOMAD.

Snow Strike.
Snow Strike.

Førstnevnte ser ut til å være en standard DOSBox-emulert utgave av PC-versjonen, skjønt om jeg skal dømme etter traileren virker det som emulatoren er satt opp til å gå litt for raskt. Hvis du lurer på hvorfor det heter Snow Strike og finner sted i himmelen over Colombia, er det fordi «snow» i akkurat dette tilfellet refererer til noe annet enn det vi vanligvis har under skiene.

Sistnevnte virker som en nyversjon av spillet, basert på enten versjonen til ZX Spectrum (men med Commodore 64-musikk?). Her er det visstnok noen nyheter, som et nytt kontrollsystem.

NOMAD.
NOMAD.

Pixel Games’ begredelige nyversjon av Impossible Mission gjør meg litt skeptisk til NOMAD, men det har i det minste fått en positiv brukeromtale (på russisk, skjønt ZX Spectrum-kloner var populære i østblokklandene, så det er naturlig at en nyversjon av et ZX Spectrum-spill vil vekke interesse der). Spillet er også ute på Android, men jeg finner ingen brukeranmeldelser der.

Uansett, skulle du ha et nostalgisk forhold til noen av disse spillene og velge å teste Steam-utgavene, hører vi gjerne fra deg i kommentarene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.