Tre spill fra New World Computing er ute på GOG

Her er tre mindre kjente utgivelser fra selskapet som skapte Might & Magic-serien.

Retroutgiveren Ziggurat Interactive har sluppet tre nye spill fra sortimentet sitt på GOG. Disse spillene kom opprinnelig fra New World Computing, den gamle utgiveren som er mest kjent for rollespillene i Might & Magic-serien og strategispillene i Heroes of Might & Magic-serien.

Rollespill og action

Planet’s Edge: The Point of No Return fra 1991 er det eldste (og jeg tror også det mest kjente) av spillene. Dette er et science fiction-rollespill der handlingen finner sted i et åpent univers med flere planeter som kan besøkes. Spillet inkluderer også romkamp, og det er i tillegg flere gåter som må løses på de ulike planetene.

Spill nummer to ble opprinnelig sluppet i 1994, og er et slags futuristisk racing-/actionspill som heter Zephyr. Det ser ærlig talt veldig merkelig ut, og jeg kan ikke si at traileren (som jeg har lagt inn under) får meg til å ville spille det. Men om du har erfaring med det hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Sist ut er 1995-spillet Wetlands, som er et spill i «rail shooter»-sjangeren. Her følger du en forhåndsdefinert bane gjennom de forhåndsrendrede 3D-nivåene, og må plaffe ned alt som rører seg. Mellom hvert brett får vi tegnefilmsekvenser der historien fortelles.

Og et eventyrspill til slutt

Jeg kan også ta med at GOG har fått enda et retrospill, nemlig pek-og-klikk-eventyret A Vampyre Story fra 2008. Dette Curse of Monkey Island-inspirerte spillet kom fra et team ledet av LucasArts-veteran Bill Tiller, og byr på store mengder humor og rikelig med nøtter. Det ble opprinnelig utgitt av Crimson Cow, men nå er det Strategy First som eier rettighetene.

Her er trailerne:

Og her er et intervju Ziggurat har gjort med en av grunnleggerne av New World Computing:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.