Archive.org har lagt ut en kansellert Tomb Raider-nyversjon

Ble utviklet av Tomb Raider-skaperne Core Design selv, for PSP.

I dag er det kanskje ikke så mange som er klar over at de nåværende Tomb Raider-utviklerne i Crystal Dynamics ikke skapte serien. Det var det britiske Core Design som gjorde, og for cirka femten år siden jobbet de med en nyversjon av det første Tomb Raider-spillet. Den skulle komme til PSP, men som flere andre prosjekter Core Design arbeidet med på den tiden ble den kansellert.

Ble kansellert

Utviklingen kom imidlertid svært langt før utgiver Eidos av en eller annen grunn satte ned foten, og nå kan du selv teste hvordan nyversjonen kunne ha blitt. Internettmuseet/-biblioteket Archive.org har nemlig lagt ut uferdige versjoner av spillet på nettstedet sitt, som kan lastes ned og spilles.

Merk at du må følge instruksjonene ganske nøye for å få kjørt spillet – det må blant annet ligge på C, med spesifisikke mappenavn. Men om dette ikke skremmer er det bare å ta en titt.

Originale Tomb Raider debuterte for Sega Saturn i 1996, og kom raskt til PlayStation (som kanskje er den plattformen man primært forbinder med spillet i dag) og MS-DOS. Spillet følger arkeologen/vandalen Lara Croft, som reiser verden rundt for å undersøke/rasere oldtidsruiner, og kombinerer action, plattformelementer og gåter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.