Retrotimen mimrer om Game & Watch

Husker du Nintendos håndtholdte klassikere?

For mange av de som hører til min generasjon representerer de håndholdte Game & Watch-konsollene til Nintendo et av de første møtene med elektroniske spill. Mens det å ha datamaskin eller konsoll var forbeholdt de få, var en eller annen Game & Watch-maskin noe som fant veien inn i de fleste hjem tidlig på åttitallet.

Mario har panikk.
Mario har panikk.

Spillserien startet med sjongleringsspillet Ball i 1980, og serien fikk flere titalls individuelle utgivelser frem til den ble faset ut til fordel for Game Boy tidlig på nittitallet. I ukens episode av Retrotimen får vi høre historien om de klassiske konsollene, og noen av de ulike spillene som kom ut. De snakker også om den nye Game & Watch-konsollen, som kom i fjor.

Trykk på avspillingsknappen under for å høre episoden, og skulle du ha lyst til å lære mer om Game & Watch kan du jo lese mitt tilbakeblikk på Game & Watch-spillet Mario Bros., der jeg også går inn på serien generelt.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.