Vicarious Visions blir en del av Blizzard

Skal etter sigende arbeide med Diablo II-nyversjonen.

Activision har omrokkert på studioene sine, og Vicarious Visions har mistet statusen som eget studio. I stedet er de nå gjort til en del av Blizzard, der de ifølge en rapport på Bloomberg [via Blues News] har blitt satt til å arbeide med en nyversjon av legendariske Diablo II.

Crash Bandicoot N’Sane Trilogy er det vi kaller «dritbra» her nede på Sørlandet.

Trøblete utvikling

Bloomberg skriver at denne har vært under utvikling en stund, men at det har vært problemer i prosessen og at det første teamet som arbeidet på den har blitt oppløst. De sto også bak nyversjonen av Warcraft III, som ikke fikk noen god mottakelse. Teamet bak det kommende Diablo IV leder visstnok arbeidet med nye Diablo II.

Vicarious Visions har imidlerti rikelig med nyversjon-erfaring. De sto bak den glitrende Crash Bandicoot N’Sane Trilogy, som solgte knallgodt og overbeviste Activision om at de skulle gi ut flere slike nyversjoner. Vicarious Visions fulgte så opp med den minst like gode nyutgaven av Tony Hawk’s Pro Skater 1 og 2, og alle trodde egentlig at de skulle fortsette med den serien.

Men nå er de altså en del av Blizzard i stedet, og skal kun arbeide med Blizzard-serier fremover.

Vicarious Visions er et tradisjonsrikt studio, som lanserte sitt første spill allerede i 1996. De har arbeidet med en mengde spill i årenes løp, men det har ofte vært snakk om lisensspill, oppfølgere til spill fra andre utviklere eller overføringer av eksisterende spill til nye plattformer. De ble kjøpt av Activision i 2005, og har per nå cirka 200 ansatte.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.