GOG har fått en haug av nye (gamle) spill

Tolv totalt, skjønt åtte av dem er lastebilspill.

På fredag dukket det opp et nytt lass – eller snarere to – med retrospill på GOG. Fire av dem kommer fra Ziggurat Interactive, og virker (som vanlig fra den kanten) som en mer eller mindre tilfeldig blanding utgivelser. Resten kommer fra Cosmi Valusoft, og er alle lastebilspill fra 18 Wheels of Steel-serien.

Flesteparten av lastebilspillene er laget av SCS Software, som i disse dager holder på med Euro Truck Simulator 2 og American Truck Simulator. Men vi har også Hard Truck fra SoftLab-NSK og Haulin’ fra Sunstorm Interactive. Jeg aner ikke hvor godt disse spillene har holdt seg sammenlignet med de nevnte Truck Simulator-spillene, men det ser ut som de har sine tilhengere (he he).

Det er for ordens skyld PC-versjonen av The Train, og ikke Commodore 64-versjonen, som er ute på GOG.
Det er for ordens skyld PC-versjonen av The Train, og ikke Commodore 64-versjonen, som er ute på GOG.

Fra tog til seilskuter

Ziggurat-spillene har alle debutert på Steam tidligere, og her er det snakk om noen skikkelige retrospill. The Train: Escape To Normandy kom ut i 1987, og er et krigsspill der en gruppe allierte soldater har kapret et tysk tog fullt av stjålne kulturskatter, og må prøve å få det trygt ut av de tysk-kontrollerte områdene.

Gunboat (1990) og Steel Thunder (1989) er begge simulatorer – førstevnte finner sted under Vietnam-krigen og setter deg på en elvepatruljebåt (i Apocalypse Now-stil), mens Steel Thunder finner sted under den kalde krigen og lar deg styre amerikanske stridsvogner på ulike slagmarker.

Sist ut er Sea Legends fra 1996, som er et sjørøverspill åpenbart inspirert av Sid Meier’s Pirates, som samtidig virker mer historiedrevet (og visstnok ha sjøkamp i 3D).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.