Kansellert Rare-spill har blitt lagt ut på nettet

En fungerende versjon ble kjøpt fra en privat samler i Sverige.

Hvis du fulgte med på Nintendo-spill på nittitallet, kan det tenkes du husker et spill som het Dinosaur Planet. Det ble utviklet av legendariske Rare for Nintendo 64, og var et så ambisiøst prosjekt at det skulle bruke ekstra minne og selges på en spillkassett med mer dataplass enn noe annet spill for konsollen.

Spillet kom imidlertid aldri ut i den formen Rare opprinnelig hadde planlagt. I stedet ble det besluttet at det skulle hoppe over til den neste konsollgenerasjonen, og gjøres om til et offisielt Star Fox-spill. Utviklerne hos Rare var ikke begeistret for dette, men i ettertid er det nok mange som regner det resulterende spillet – Star Fox Adventures for GameCube – som en stor klassiker.

Nå tilgjengelig på nettet

Nå har kan vi imidlertid selv teste hvordan Dinosaur Planet skulle arte seg, ettersom en gruppe som jobber for bevaring av spill har kjøpt en tidlig, spillbar versjon fra en privat samler i Sverige og lagt den ut på nettet. De advarer om at den ikke fungerer perfekt på noen emulatorer per nå, men den er i alle fall mulig å prøve.

Versjonen som er tilgjengelig er fra såpass sent i utviklingen at spillets hovedperson allerede har blitt byttet ut med Fox Mcloud fra Star Fox. Du finner mer informasjon og nedlastingslenke på Twitter. Som vanlig med Nintendo-ting er vi litt redde for å lenke til slikt direkte, for man vet aldri hva den gjengen finner på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.