Finn frem din indre Rube Goldberg i The Incredible Machine

cd SPILL har tatt for seg det klassiske hjernetrimspillet fra Dynamix og Sierra.

The Incredible Machine er en av de store hjernetrim-klassikerne fra nittitallet. I dette spillet er målet å sette sammen ofte overkompliserte maskinerier og kjedereaksjoner ved hjelp av ulike dingser, greier og andre saker, som oftest for å få noe ganske enkelt til å skje ett eller annet sted på brettet.

Alle gode maskiner bør ha et samlebånd eller to. Bilde: Mobygames.
Alle gode maskiner bør ha et samlebånd eller to. Bilde: Mobygames.

Kjedereaksjoner og snurrepiperier

Konseptet er inspirert av klassiske Rube Goldberg-maskinerier (eller «Heath Robinson Contraptions» om du er fra Storbritannia – ikke si at ikke podcaster om klassiske PC-spill kan lære deg nye ting!), og spillet var temmelig unikt da det dukket opp i 1993.

I dagens episode av podcasten cd SPILL er snakker Sigve og Erik André (MrMamen) om hva som gjorde The Incredible Machine så artig på nittitallet, og spør seg også om det har holdt seg i dag. De feirer også podcastens ettårsjubileum med en liten quiz (der tidligere gjest Aleks Gisvold er quizmaster), så her er det mye innhold.

Siden dette ikke er et brett i The Incredible Machine, er det veldig enkelt å starte episoden. Du trykker bare på «play»-knappen under:

Og som en liten bonus, her er klinkekuleinstrumentet Erik André forteller om i aksjon:

Toppbildet er fra Mobygames.

En kommentar om “Finn frem din indre Rube Goldberg i The Incredible Machine”

  1. Dette er et fantastisk spill. Anbefaler «Contraption Maker» på Steam også, fra skaperne av TIM, som er på tilbud akkurat nå!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.