Nye versjoner av Amiga Forever og C64 Forever lansert

Inkluderer blant annet arkademodus der man kan surfe spillsamlingen med håndkontroller.

Cloanto har sluppet nye versjoner av sine kommersielle emulatorplattformer Amiga Forever og C64 Forever. Disse systemene lar deg altså spille spill (eller kjøre andre programmer) laget for henholdsvis Amiga og Commodore 64 (samt en hel rekke andre plattformer), og siden Cloanto eier rettighetene til disse systemene i dag, er dette helt lovlige løsninger.

Arkademodus.
Arkademodus.

Den største nyheten denne gangen ser ut til å være at begge versjonene har fått nye måter å bla gjennom spillbiblioteket på. I tillegg til den tradisjonelle listen kan du nå bruke en egen arkademodus der spilltitlene fremheves med stort bilde og du kan bruke håndkontroller for å navigere, og en egen modus med småbilder som du kan kikke gjennom.

Arkademodus støtter også fullskjerm, så man får en sømløs opplevelse om man sitter i sofaen.

Ellers syntes jeg ikke det ser ut til å være så voldsomt mange store nyheter her (det som kanskje stikker seg mest ut er støtte for den obskure MAX Machine i C64 Forever), men du kan lese om de nye tingene på Cloantos nettsted. De forteller blant annet at det er hundrevis av forbedringer og endringer bak kulissene, så det lover jo godt.

Som vanlig selges begge i ulike utgaver direkte fra Cloanto selv. Plus-versjonene inkluderer en rekke spill, skjønt jeg tror ikke utvalget har endret seg veldig siden jeg tok en titt på Amiga Forever 7 og C64 Forever 7 for flere år siden. Og merkelig nok er det fortsatt ikke mulig å få fatt i Premium-utgaven av Amiga Forever uten å kjøpe den på DVD.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.