GOG-lansering for ni «nye» retrospill

Ziggurat Interactive har sluppet spill som Purple Saturn Day og MicroProse Soccer på tjenesten.

Selv om GOG startet som en forkortelse for Good Old Games, er det lenge siden retrospill har vært i fokus for den DRM-frie spillbutikken. Faktisk har Steam gradvis arbeidet seg opp et ikke helt ubetydelig forsprang, ettersom det har vært mye lettere for utgivere å slippe retrospillene sine der.

Lurer på hvorfor spillet heter Purple Saturn Day.
Purple Saturn Day.

Nå har imidlertid selskaper som Ziggurat Interactive – som spesialiserer seg på gamle spill og -serier – også slippet til på GOG, og de har ikke latt sjansen til å dele sortimentet sitt med nye kunder vente på seg. I dag slapp Ziggurat ni spill fra åtti- og nittitallet på tjenesten, skjønt alle disse er altså tilgjengelige på Steam fra før.

Fire av dem er sportsspill, som jeg skrev en artikkel om da de først ble sluppet på Steam. Disse er fotballspillet MicroProse Soccer, boksespillet TKO, «fotball»spillet 4th and Inches og basketballspillet Fast Break. Med unntak av spillet med et annet kjent utgivernavn i tittelen ble alle disse originalt utgitt av Accolade.

Romhandel og boksing

Hun her (fra Psi 5 Trading Company) har kanskje vært litt for mye på Twitter.
Psi 5 Trading Company.

Resten er en litt mer eklektisk blanding. Vi har det futuristiske sportsspillet Purple Saturn Day fra franske ERE Informatique, romspillet Psi 5 Trading Company, eventyrspillet Altered Destiny og boksemanagerspillet World Championship Boxing Manager (alle fra Accolade), og romsimulatoren XF5700 Mantis Experimental Fighter fra Paragon Software.

På samme måte som på Steam, er det PC-versjonene som er i salg her, selv i tilfeller der andre utgaver var bedre. Merk at det er noe kluss med World Championship Boxing Manager, ettersom spillets butikkside har en stavefeil i tittelen («word» i stedet for «world»), noe som forhåpentligvis fikses.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.