Sega er den «beste» spillutgiveren

I alle fall ifølge en tolkning av fjorårets tall fra Metacritic.

Metacritic er som en gigantisk informasjonsstøvsuger, og de holder øye med så godt som alt av større og mindre spillutgivelser samt selskapene som står bak disse. Nå har de analysert fjorårets tall, og rangert spillutgiverne fra dårligs til best basert på kvaliteten til spillene de ga ut.

Merk at en utgiver må ha gitt ut minst fem spill for å kvalifisere, så utvikler-/utgivere som CD Projekt, Codemasters og Stardock havner ikke på listen. Regnestykket er også litt mer komplisert enn å ta et gjennomsnitt av de involverte spillenes Metascore. Du kan lese mer om prosessen hos Metacritic selv.

Ikke alt er like bra

På bunnen av listen finner vi polske Ultimate Games, som har fått en gjennomsnittscore på 49,5% på sine utgivelser. De har også sluppet flere spill som ikke har fått nok anmeldelser til å få noen score, noe de kanskje skal være glade for. Kall meg gjerne forutinntatt, men jeg tviler på at Wanking Simulator ville fått opp (knis) totalscoren i særlig grad.

Av de litt større utgiverne er det vel Bandai Namco og Nacon som skiller seg ut i negativ forstand, ettersom de har plassert seg på henholdsvis 38. og 37.-plass i lista. Men verken Electronic Arts eller Take-Two Interactive har særlig god grunn til å være så voldsomt fornøyde, heller – disse to gigantene er på 22. og 21.-plass.

Svenske Embracer Group er representert med THQ Nordic og Koch Media (Deep Silver, og så videre), og som Metacritic påpeker ser det ut som de satser mer på kvantitet enn kvalitet, ettersom de ligger på 27. og 23.plass. Ellers er verken Ubisoft, Square Enix, Bethesda Softworks (som altså var uavhengige i fjor), Focus Home Interactive eller 505 Games inne på topp-ti-lista.

Sega gruser Nintendo

På topp-ti ligger Nintendo på en overraskende lav niendeplass, mens Microsoft kaprer en sjetteplass og Sony er helt oppe på fjerdeplass. Activision Blizzard har kommet seg opp på en femteplass, takket være blant annet de svært gode nyversjonene av Tony Hawk-spillene.

Så har vi topp-tre, der vi finner Capcom på tredjeplassen (også de blant annet på grunn av gode nyversjoner), indie-fokuserte Annapurna Interactive på andreplass og *trommevirvel* Sega på førsteplass.

Capcom, Annapurna og Sega var de eneste utgiverne med en gjennomsnittscore på over 80, og for Segas del var dette ekstra imponerende siden de også ga ut svært mange spill i fjor (medregnet utgivelsene til Atlus, som er en del av Sega). Annapurna hadde ikke like mange utgivelser, men til gjengjeld hadde de ikke ett eneste spill med en Metacritic-ranking på under 80.

Her kan du se hele listen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.