Steam har fått en håndfull nye retrospill

Spill som The Killing Cloud, Noah’s Ark og The Immortal er ute på tjenesten.

Det har dukket opp et nytt lite lass med retrospill på Steam. Denne gangen er det to utgivere som er ansvarlige, nemlig Piko Interactive og Mirrorsoft (som nå har begynt å kalle seg MIRROR Soft). Vi tar dem like godt bare samlet.

Varierte utgivelser

The Immortal.
The Immortal.

Det mest kjente spillet her er muligens The Immortal. Dette er et isometrisk actionspill som også har rikelig med hjernetrim, som i sin tid (1990) ble utgitt av Electronic Arts. Handlingen finner sted i labyrintaktige miljøer fulle av feller og andre greier, som må overvinnes ved hjelp av både magi og logikk. Spillet debuterte faktisk på Apple IIGS, men det er nok PC-versjonen vi har her.

Et annet relativt kjent navn er The Killing Cloud (1991). Dette er en sjangerblanding av den ambisiøse typen – nemlig en kombinasjon av strategispill, eventyrspill og flysimulator. Moroa finner sted i en postapokalyptisk versjon av Los Angeles, der du spiller en politimann som må arrestere banditter og finne ut hvor den livsfarlige skyen med «smog» som dreper byens innbyggere kommer fra.

The Killing Cloud.
The Killing Cloud.

Noah’s Ark fra 1992 er et plattformspill inspirert av historien om Noah fra bibelen. Dette NES-spillet var forgjengeren til den bisarre førstepersonsskyteren Super 3D Noah’s Ark (et spill med en ganske fascinerende historie).

Sist ut av de lanserte spillene er Attack of the Mutant Penguins, som opprinnelig kom i 1996 og er et merkverdig hjernetrim/strategispill. Hvis du har spilt det må du gjerne forklare hvordan det fungerer, for jeg skjønner det ikke.

Begge utgiverne har forresten ett spill hver som de har klart å liste opp som utgitt på Steam, på tross av at det ikke er i salg enda. Vi får anta det er meningen de skal bli tilgjengelige snart, og ta dem med her. Det ene er Theme Park Mystery, som byr på en kombinasjon av plattformspill og puslenøtter, og det andre er plattformspillet Super Hunchback fra Game Boy.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.