PlatinumGames gjenoppliver klassisk skytespillserie

Husker du Moon Cresta og Terra Cresta fra åttitallet? PlatinumGames jobber med et tredje spill i serien.

I fjor lanserte japanske PlatinumGames en aprilspøk om at de jobbet med et spill som het Sol Cresta – en oppfølger til romskytespillene Moon Cresta og Terra Cresta, som du kanskje husker fra Commodore 64. Det ble raskt etablert som en aprilspøk, men om det er én ting markedsføringsavdelinger verden rundt vet, er det at folk elsker aprilspøker som leder til ekte kunngjøringer.

Ekte oppfølger

I år har de altså gjort det offisielt: Sol Cresta er et ekte spill, som skal lanseres for Switch, PlayStation 4 og PC senere i år. Som forgjengerne blir dette et skrollende romskytespill i klassisk arkadestil, skjønt med PlatinumGames bak roret kan vi forvente kraftig modernisert presentasjon. De snakker også om at de vil gi spillerne stor valgfrihet, skjønt hva de mener med det gjenstår å se.

Sol Cresta skal være laget under avtale med Hamster, et japansk selskap som eier rettighetene til en rekke klassiske arkadespill, som de relanserer i en serie som heter Arcade Archives. PlatinumGames forteller også at det blir det første av flere spill i en ny serie ved navn Neo-Classic Arcade, så med mindre det flopper kommer de sannsynligvis til å gjenoppvekke flere klassikere.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.