Helikopterspillene Super Huey 1 og 2 flyr igjen

Commodore 64-spillene er tilbake på markedet (og ja, for en gangs skyld er det faktisk Commodore 64-versjonene vi får).

Ziggurat Interactive har relansert en haug av gamle spill i løpet av det siste halvannet året, men selv om disse spillene ofte har vært bedre på andre plattformer, har det så godt som alltid vært MS-DOS-versjonene vi har fått servert. Når de nå har sluppet Super Huey 1 & 2 Airdrop (GOG, Steam), er det for en gangs skyld Commodore 64-versjonene som er i pakken.

Et av Super Huey-spillene.
Et av Super Huey-spillene.

Helikopterspill fra 1985

Super Huey UH-IX var den første «helikoptersimulatoren» på Commodore 64, og både det spillet og oppfølgeren har et svært godt rykte på plattformen (selv om jeg vil tippe de mest seriøse spillerne rangerer MicroProse-spillet Gunship høyere). Spillene kombinerer arkadeaction med realistiske elementer, og har relativt god og «3D»-grafikk.

For relanseringen har Ziggurat lagt inn noen moderne goder, slik som muligheten til å lagre spillet når som helst, og man kan også få det hele til å gå litt raskere enn før (samt spole forbi lasteskjermene). Vi håper selvsagt de allerede er igang med en tilsvarende pakke med Forbidden Forest og Aztek Challenge fra samme utgiver.

Her er en trailer:

Apropos håp, det hadde vært heftig om de kunne oppdatere noen av sine tidligere lanserte retrospill til å inkludere tilsvarende Commodore 64-versjoner. Det hadde i alle fall fått meg til å punge ut for MicroProse Soccer.

Ah, og en halvrelatert nyhet som vi kan ta med – Ziggurat har også sluppet det som ser ut til å være et helt nytt helikopterspill, nemlig Super Chopper. Dette spillet er laget av Webfoot, folkene bak Super Huey III. Det ser litt så som så ut, men hvis vi takler Super Hueys grafikk, takler vi nok dette også:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.