Epic før Fortnite: Jazz Jackrabbit

Til å være galaksens kuleste plattformhelt, ser Jazz Jackrabbit overraskende sliten ut.

Epic Games er en av de største aktørene i spillindustrien, takket være en kombinasjon av det usannsynlig suksessfulle online-spillet Fortnite og Unreal-motoren som ser ut til å bli brukt av halvparten av verdens spillutviklere. På nittitallet var de langt mer beskjedne, skjønt det ble ikke reflektert i navnet deres – da het de nemlig Epic MegaGames.

Jazz Jackrabbit 2.
Jazz Jackrabbit 2.

Hopp, sprett og skyt!

En av selskapets tidlige suksesser var Jazz Jackrabbit. Bak det merkelige navnet finner vi et plattformspill, ofte beskrevet som et forsøk på å ta modellen fra Sonic-spillene til PC-plattformen. Skjønt det skal sies at Jazz Jackrabbit har mye mer skyting enn plattformspill flest, og det er vel tvilsomt at figuren Jazz var et like helhjertet forsøk på å skape en skikkelig maskot som Sonic var.

(i så fall er det kanskje lov å si at det ikke var helt vellykket)

I ukens episode av retrospillpodcasten cd SPILL har Sigve og Erik André fått med seg Håkon fra Spæll for å ta et nostalgisk dykk i Jazz Jackrabbit, og også finne ut hvor godt det har holdt seg. Ah, og siden denne episoden ble tatt opp for et par uker siden, får vi høre hva som ledet til Håkons verdensrekord i Jones in the Fast Lane. Her er episoden:

Toppbildet er fra Mobygames.

2 kommentarer om “Epic før Fortnite: Jazz Jackrabbit”

  1. Elsker dette spillet. Bra at det ligger på GOG. Et klassisk spill! 2ern synes jeg er litt bedre, men 1ern er også bra!

    Svar
  2. Jazz Jackrabbit er helt FANTASTISK. Et av tidenes beste i sjangeren i mine øyne, og musikken er episk! (høhø) Skader selvsagt heller ikke at det var en DOS-eksklusiv! ;) Men fra spøk til revolver. Dette var første gangen et plattformspill til PC ikke stod tilbake for noe på konsoll. Det triste var at etter disse to spillene var sjangeren omtrent død på PC igjen fram til indierevolusjonen på 2010-tallet, men da tok det til gjengjeld helt av.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.