Tex Murphy-spillet The Poisoned Pawn har blitt kansellert

Men det jobbes visst med noe nytt.

The Poisoned Pawn var i utgangspunktet ment som en nyversjon av Tex Murphy: Overseer, utviklet av en gjeng tilhengere av serien. I 2017 ble ambisjonsnivået endret, og spillet ble en offisiell oppfølger i stedet. Men så ble det etter hvert helt stille rundt prosjektet, og nå har vi fått en bekreftelse på at det er kansellert.

Den kom først fra bloggen til Aaron Conners, hovedforfatteren bak Tex Murphy-serien. Han skriver:

There’s been a lot of speculation about the Poisoned Pawn game. As far as I know, the project is on the shelf for the foreseeable future. I’m as disappointed as anyone about this, but it seems there was more chaos than fusion with that project. HOWEVER..

Ordlyden her er litt merkelig, for om noen burde vite om The Poisoned Pawn er lagt på hyllen, er det jo Aaron Conners. Bemerkningen om «more chaos than fusion» spiller nok på navnet til utviklerne, Chaotic Fusion, og er vel en antydning om hvem han mener har ansvaret for at prosjektet havarerte.

Flere av utviklerne har kommet med svar på Discord-kanalen Chandler Avenue (navnet på gaten til Tex), og uten å gå i detalj er det nok riktig å si at det er en viss uenighet om hvor ansvaret faktisk ligger. Det er i alle fall temmelig åpenbart fra kommentarene deres at spillet aldri kommer til å bli ferdigutviklet. Trist, ikke minst for de som jobbet i flere år med prosjektet.

Men som du sikkert la merke til, har Conners mer å si:

There are two very exciting, top-secret projects in the works, being developed by Chris Jones, me and Big Finish Games. It’s downright mean to tease this, I know, but we want to assure Tex fans that games are afoot! Keep an eye on Big Finish Games for a taste of what’s to come.

Så: The Poisoned Pawn er kansellert, men Big Finish Games jobber selv med to Tex Murphy-prosjekter. Så gjenstår det selvsagt å se hva disse prosjektene er. Big Finish Games har jo ikke kommet med noe siden det forrige Tex-spillet, Tesla Effect, og det ville ikke vært helt unaturlig å tro at studioet var inaktivt. Men det er de da tydeligvis ikke.

  • Oppdatering (10. mai): Aaron Conners har lagt ut en ny post på bloggen sin, der han understreker at han har stor respekt for utviklerteamet bak The Poisoned Pawn, og beklager sin kommentar fra forrige post. Han sier også at han og Big Finish Games vil holde hendene helt borte fra eventuell videre utvikling av det prosjektet.

Takk til Erik André fra cd SPILL for tips.

En kommentar om “Tex Murphy-spillet The Poisoned Pawn har blitt kansellert”

  1. NEEEEEEEEEEEI! Ikke veldig overraskende, siden det er 100 år siden vi har hørt noe fra spillet, men JAAAAAAAAAAAAA hvis det faktisk kommer noe annet i stedet. Allikevel, håper for guds skyld at det ikke er A) VR B) mobil C) hidden object eller D) Alle de tre andre.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.