Utgivergigant bygger stort spillarkiv

Svenske Embracer Group vil ikke bare kjøpe halve spillindustrien, de vil også samle spillhistorie.

Om det er én ting spillutgivere flest ikke kan anklages for, så er det at de har særlig mye interesse av spillhistorie og spillkultur. Det har riktignok bedret seg litt etter at flere av dem skjønte det gikk an å tjene penger på klassikerne, men å ta vare på spillhistorien for spillhistoriens skyld er det ingen tradisjon for.

Derfor er det forfriskende at svenske Embracer Group, som på mystisk vis har blitt en av de aller største aktørene i spillindustrien (de eier åtte individuelle grupper med til sammen 69 studioer, inkludert navn som THQ Nordic, Deep Silver, Gearbox, Saber Interactive og Coffee Stain Publishing), tar sin posisjon på alvor.

Over 50 000 spill

De har nemlig skaffet seg en gigantisk spillsamling, som per nå inkluderer over 50 000 spill og spillemaskiner, som de gradvis vil utvide og gjøre tilgjengelig både digitalt og fysisk. I den forbindelse søker de etter folk for tre stillinger – en leder, en arkivar og en som kan være ansvarlig for lager og logistikk – så dette er åpenbart et prosjekt de legger vekt på.

Samlingen befinner seg i svenske Karlstad. Opprinnelig var det Embracer-sjef Lars Wingefors som samlet spill, men han har donert mesteparten av sin private samling til Embracer. De vil også aktivt kjøpe nye spill til samlingen.

Du finner mer informasjon hos Embracer selv.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.